منتدى ام النور
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.




 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخولالتسجيل

 

 الكنافه بالقشـــــــــــــــطه

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
mario
(** صاحب الموقع **)
(** صاحب الموقع **)
mario


ذكر
عدد الرسائل : 2687
العمر : 27
  : الكنافه بالقشـــــــــــــــطه Tamauz
الجنس : الكنافه بالقشـــــــــــــــطه Male
المهنة : الكنافه بالقشـــــــــــــــطه Student
المزاج : الكنافه بالقشـــــــــــــــطه Mshghol
الهويات : الكنافه بالقشـــــــــــــــطه Wrestling
كيف تعرفت علينا : ahlamontada
تاريخ التسجيل : 20/07/2008

الكنافه بالقشـــــــــــــــطه Empty
مُساهمةموضوع: الكنافه بالقشـــــــــــــــطه   الكنافه بالقشـــــــــــــــطه I_icon_minitimeالجمعة يناير 02, 2009 11:34 am

المقادير:
===========

1/2 كيلو كنافه
كوب سمن سايحه

للقشطه:
==========
2 كوب حليب
5 ملاعق كبيره دقيق
كوب قشطه

للقطرSadالشربات)
=================
1/2 1 كوب سكر
3/4 كوب ماء
عصير ليمونه
فانيليا

تحضير القطرSadالشربات)
======================

نخلط مكونات القطر (الشربات) كلها في اناء ماعدا الليمون و الفانيليا

نضع الاناء علي النار الهادئه و نتركه حوالي 10 دقائق

ثم نضيف الليمون و نتركه يغلي قليلا ثم نضيف الفانيليا و نبعد القدر عن النار
و نتركه ليبرد تماما

تحضير القشطه:
===============
ندوب الدقيق في الحليب علي البارد

ثم نرفعهم في اناء علي النار حتي يسمك الخليط هكذا

نبعد القدر عن النار و نضيف القشطه و نقلب جيدا
حتي يتجانس الخليط تماما

و تصبح القشطه جاهزه


تحضير الكنافه:
==============


- تفتت الكنافه و تفرك جيدا بالسمن السايح

- ندهن صينيه بالسمن

- نضع نصف مقدار الكنافه
- نضغط علي الكنافه الموجوده في الصينيه جيدا جدا باستخدام صينيه اخري اصغر منها

- نرش مقدار من السمن السايح



- نغطي الكنافه بطبقه القشطه (مع الابتعاد عن الاطراف)



- نضيف النصف الآخر من الكنافه المفروكه بالسمن و نضغط عليها مرة اخري

- نرش مقدار جيد من السمن السايح


طريقه الخبز:
=============
ممكن تخبزيها في الفرن عادي و تحمري الوجه

لكن انا افضل اني اخبزها علي سطح البوتاجاز لأن طعمها بيبقي الذ بكتيييييييييير

يعني تحطيها علي البوتاجاز و لما تلاقيها اتحمرت من تحت تقلبيها في صينيه تانيه

و اول ما تستوي و تكون ساخنه جدا ترشي عليها القطر البارد

و لازم تسيبيها تبرد خالص قبل التقطيع علشان ما تتفتتش منك

بالهنااااااااااااااااااااا والشفاااااااااااااااااااااااااااا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://omelnor.hooxs.com
 
الكنافه بالقشـــــــــــــــطه
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى ام النور :: منتدى الاسرة :: منتدى المراة :: قسم طباخك الخاص-
انتقل الى: